Autobanden: zo veel auto’s zo veel banden

Een auto zonder band is als een kraan zonder water: je hebt er niks aan. Toch is de keuze voor de juiste autoband voor veel mensen niet makkelijk. Zij zien door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kan het tegenwoordig wel een stuk makkelijker via internet.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je zoekt. Wil je een zomerband of een winterband? Vroeger reden we het hele jaar door op dezelfde band, maar uit onderzoek is gebleken dat het in de winter veiliger is een band te kiezen die deze winterse omstandigheden goed aan kan. En een winterband kan vanaf 7C en lager al goed zijn werk doen. Dat betekent veiliger op de weg omdat je meer grip hebt bij regen en gladheid. In het voorjaar kun je dan weer de zomerbanden onder je auto zetten, deze slijten wat minder snel dan de winterbanden en kunnen prima uit de voeten met normaal warmer weer.

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden, dan kun je op de zijkant van je huidige banden de maat aflezen. Dit helpt je om weer het juiste type voor jouw auto te kiezen. Een veelvoorkomende maat is bijvoorbeeld: 195 65 R15 91H. Het eerste getal (195) staat voor de breedte van de band. Het volgende getal staat voor de verhouding tussen de breedte en de hoogte, in dit geval dus 65%. De letter R betekent dat je nu op een radiaal band rijd, waar de meeste auto’s tegenwoordig op rijden. Het cijfer 15 staat voor de diameter van de velg in inches en 91 geeft de laadindex weer. De laatste letter is de snelheidsindex en staat voor de maximumsnelheid van de band.

Zoals gezegd kun je tegenwoordig makkelijk online je banden bestellen, en met bovenstaande gegevens lukt dat bij Banden Online Bestellen snel en makkelijk. Bijna alle denkbare banden en velgen zijn leverbaar en zelfs het monteren kun je laten doen door één van de montagepartners bij jou in de buurt. Bezoek de website, bestel je banden en binnenkort rijd jij weer veilig over de weg.