1. Home
  2. Alle Gidsen
  3. Besparen op je telefoonrekening? Zo doe je dat!

Besparen op je telefoonrekening? Zo doe je dat!

Voor veel mensen is het een regelmatig terugkerend probleem: een te hoge telefoonrekening. Denk je eindelijk eens iets gevonden te hebben waarmee je kan besparen op je belkosten, liggen er aan het eind van de maand nog torenhoge rekeningen op de mat. Zie jij door de bomen het bos niet meer en wil je graag wat geld overhouden om eens iets anders te kunnen doen dan bellen, sms’en en fanatiek internetten? Lees dan hier mijn bespaartips om te besparen op je telefoonrekening!

 

Minder = meer. De eerste optie lijkt misschien simpel en voor de hand liggend: minder sms’en, telefoneren, What’sAppen en internetten. Mijn advies: doe dit niet! Je gaat van je vertrouwde bundel ineens over naar een kleinere bundel en dit kun je nog wel eens vergeten. Gevolg: een hoge rekening omdat je buiten je bundel belt.

 

Grote bundel! Zit jij al regelmatig over je bundel heen? Neem dan een ruimere. Je denkt misschien dat dit duur is, maar in de praktijk is dit juist goedkoper. Liever wat mb’s overhouden aan het eind van de maand dan het driedubbele betalen omdat je bundel op is!

 

Blijf trouw aan je telefoon. Ben je al een tijdje in het bezit van dezelfde telefoon en doet deze het nog prima? Wacht niet totdat je een nieuw toestel uit mag zoeken (met hetzelfde abonnement) maar hou het toestel en schaf een sim-only abonnement aan. Vele euro’s goedkoper omdat je nu niet voor het toestel hoeft te betalen.

 

Altijd online. Ben jij dol op internetten en altijd online? Hartstikke leuk natuurlijk, maar pas hiermee op. Apps en webpagina’s vreten mb’s. Wacht met het streamen en browsen altijd tot je een (veilige!) WiFi-verbinding hebt. Lees eens een boek in plaats van het hele mobiele internet afstruinen terwijl je in de trein zit (kun je het écht niet laten, treinen beschikken tegenwoordig ook gewoon over WiFi…).

 

Heb jij nog meer tips om te besparen op je telefoonrekening? Laat deze dan hieronder achter. Sharing is caring!

Share with your friends


Submit

Stel een vraag

Je kunt ons hier alles vragen

Meer artikelen