1. Home
 2. Alle Gidsen
 3. Maak Pakjesavond tot een Groot Succes

Maak Pakjesavond tot een Groot Succes

Heerlijke avondje is gekomen.. Pakjesavond! Wie kijkt daar niet naar uit? Een avondje vol gezelligheid en cadeautjes. Er zijn vele manieren waarop deze avond gevierd wordt. Vaak worden er lootjes getrokken en surprises voor elkaar gemaakt. Erg leuk, maar het kost ook veel tijd. Daarom vier alternatieven om jouw Sinterklaasavond tot een succes te maken.

 

Sinterklaas Surprisespel

Dit spel is heel gemakkelijk, het heeft namelijk maar één regel: voor je een pakje openmaakt, moet je eerst met elkaar of voor elkaar een spelletje of opdracht uitvoeren. Het gaat namelijk om de gezelligheid en niet om de cadeaus. Je kunt ook al genieten van de voorpret door zelf de opdrachten te bedenken. Houdt wel rekening met het gezelschap waarin je je bevindt Trek lootjes om te bepalen wie voor wie cadeautjes koopt of iedereen koopt voor een bepaald bedrag een aantal cadeaus.

Voorwaarden

Ben jij al bekend met de “24Dagaanbieding” bij MegaGadgets? Iedere dag zetten zij een nieuwe dagaanbieding op hun website. Welk product dit is, is altijd een raadsel. Wat wel zeker is, is dat je altijd een enorme korting ontvangt op dit product!

Dobbelspel

Gegarandeerd een avond vol lol met het dobbelspel. Iedere speler koopt kleine cadeautjes. Spreek wel vooraf een bepaald bedrag af. Leg deze cadeaus op een stapel in het midden van het gezelschap. Daarnaast heb je ook dobbelstenen en een wekker nodig. Dit spel bestaat uit twee rondes.

Ronde 1: Wanneer iemand 1 of 6 gooit, mag jezelf een cadeau kiezen en uitpakken. Ga door tot alle cadeaus zijn uitgepakt. Als iemand geen cadeaus heeft, geeft de persoon met de meeste cadeaus één cadeau weg.

Ronde 2: Zet de wekker op een afgesproken tijd en gooi tot die tijd met de dobbelstenen:

 1. Iedereen schuift één plek naar rechts en laat de cadeautjes liggen
 2. Pak een cadeau bij iemand weg
 3. Ruil een cadeau
 4. Geef je grootste cadeau weg aan degene met de minste cadeaus
 5. Stel een cadeau veilig. Dit cadeau is nu van jou en kan niet meer worden gestolen
 6. Je krijgt een  cadeau van iemand naar keuze

Maar je kunt natuurlijk ook zelf de opdrachten invullen!

Voorwaarden

Kies de gewenste combinatie en bespaar met originele HP 920XL of 953XL inktcartridges.

KoekKoek

In dit spel strijd je voor jouw cadeautjes. Dit spel speel je met kaarten en de hele groep koopt van te voren een cadeautje. Maak een kring en ga met jouw cadeautje op schoot zitten. Teken te midden van de kring drie rondjes. Eerst een klein rondje in het midden, daar weer een rondje omheen en daar nog een groter rondje omheen. Leg alle cadeaus op de buitenste cirkellijn. Vervolgens krijgt iedereen één kaart die je aan niemand laat zien. Degene die kaart uitdeelt is de bank, iedere beurt wisselt de bank met de klok mee.

 

De bedoeling van het spel is om de hoogste kaart te krijgen. Waarbij A de laagste kaart is en de Koning de hoogste. Als jij de Koning hebt dan ben jij de winnaar en mag je een pakje naar keuze pakken en neerleggen op de tweede cirkel. Zorg er dus voor dat je steeds de hoogste kaart hebt, zodat je het pakje opschuift tot in de kleinste cirkel. Zodra het pakje in de kleinste cirkel is en je hebt de volgende ronde de hoogste kaart, mag je het pakje op schoot nemen. Maar op dat moment doe jij dus niet meer mee met het spel en mag je niet meer met mensen praten die geen pakje op schoot hebben. Zodra jij wel praat met iemand, krijgt diegene jouw pakje en geldt hetzelfde voor hem of haar.

 

De regels:

 • Je draait met de klok mee
 • Je mag alleen jouw kaart ruilen met degene links van jou
 • Je mag niet weigeren. Je moet ruilen als diegene naast je dat wilt
 • Als jij aan de beurt bent, mag je zelf weten of jij wilt ruilen met degene links
 • Als iemand wilt ruilen, maar jij hebt de koning dat zeg je ‘koekkoek’. Alleen dan kan je weigeren om te ruilen
 • Zodra de laatste persoon aan de beurt is, mag die kiezen om te ruilen bij de bank. Dus niet met degene die begonnen is.
 • Zodra deze persoon geweest is, wordt gekeken wie de hoogste kaart heeft en mag diegene een pakje verschuiven naar de tweede cirkel. Of indien het pakje daar al ligt, naar de derde.
 • De bank doet overigens wel gewoon mee tijdens het spel, maar is op dat moment spelleider.
 • Het spel gaat door tot iedereen een pakje op schoot heeft.

Het Grote Sinterklaasspel

Het is ook erg leuk om het Grote Sinterklaasspel te doen. Dit spel zet jezelf in elkaar. Je hebt vast nog wel ergens een oud bordspel liggen. Verdeel de vakjes op het bord in drie kleuren: rood, geel en blauw. Bij iedere kleur maak je opdrachtkaartjes met een bepaald thema. Bijvoorbeeld voor de kleur rood ‘persoonlijke vragen’, voor de kleur geel ‘opdrachten’ en voor de kleur blauw ‘waar’ of ‘niet waar’ vragen.

Bij een goed antwoord pak je een cadeau van de stapel en is dat cadeau voor jou. Spreek van te voren af wie voor wie cadeautjes koopt en voor welk bedrag.

Fijne Sinterklaasavond!


P.S.
Geen inspiratie voor cadeautjes? Kijk dan snel op onze Sinterklaaspagina. Daar vind je de beste en hoogste Sinterklaaskortingscodes. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

 

Share with your friends


Submit

Stel een vraag

Je kunt ons hier alles vragen

Meer artikelen