1. Home
  2. Alle Gidsen
  3. Maak van Pasen een Feest!

Maak van Pasen een Feest!

Het is bijna Pasen! Het is algemeen bekend dat Pasen een religieuze viering is, maar wat wordt er nu precies gevierd? En hoe geef je invulling aan deze dagen? Lees het hier, doe inspiratie op en maak van Pasen een feest!

Wat vieren we eigenlijk?
Met Pasen wordt gevierd dat Jezus Christus opstond uit de dood. Christelijken geloven dat Hij stierf op Goede Vrijdag en drie dagen later weer opstond. Daarnaast wordt het ook gezien als lentefeest. De winter zorgde voor schaarste van landbouwproducten, maar dat is nu voorbij. Pasen wordt elk jaar gevierd tussen 22 maart en 23 april. Dat de data elk jaar zo verschillen, heeft te maken met de stand van de maan. De eerste zondag na de eerste volle maan = Pasen. Zo wordt het wereldwijd op dezelfde data gevierd.


Lekker eten!

Veel mensen zien Pasen als een lekker lang weekend met lekker eten en drinken. Een heerlijk uitgebreid ontbijtje of brunch, met eieren natuurlijk. Dit komt ook van vroeger: eieren stonden symbool om weer op krachten te komen na de vastenperiode. Ze werden vaak geverfd zodat ze kleurrijk konden schitteren op de eettafel.

Daarnaast mogen lekkere broodje zoals croissants, zoet én hartig beleg en jus d’ orange niet ontbreken bij een luxe ontbijtje. Daarna chocolade paaseieren (laten) verstoppen en het zoeken kan beginnen! Het eieren verstoppen stamt af van een Germaanse traditie, waar eieren in akkers werden begraven om deze vruchtbaarder te maken.

’s Avonds wordt er ook vaak gezellig gegeten. Heb je geen zin in een zware maaltijd na dat ruime ontbijtje? Probeer dan eens één van de maaltijdboxen van HelloFresh. Dit is ook erg handig als je eens geen inspiratie hebt. De gezonde en gevarieerde maaltijdboxen worden aan huis geleverd mét recepten. Zo kan je ook nog een beetje op de lijn letten na al die calorieën van een paar uur eerder.


Vergeet de decoratie niet

Een ontbijtje of brunch op een simpel gedekte tafel is maar zo-zo. Pak eens uit en versier de tafel voor een écht Paasgevoel! Naast de geverfde eieren kun je ook slingers ophangen, een vrolijk paastafelkleed op de tafel leggen en zelfgemaakte Paasfiguurtjes neerzetten. Het is ook leuk om je huis in lentesferen te brengen met gekleurde bloemen en plantjes.

Trek erop uit!
Pasen is de periode dat de lente weer begint. Geniet van de eerste voorjaarszonnestralen met een lekker lange strandwandeling. Of ga naar het bos en ontdek wat de lente allemaal doet met de flora en fauna. Voor veel mensen is een bezoekje aan een woonboulevard op Tweede Paasdag vaste prik. Daarnaast openen veel pretparken met Pasen weer hun deuren.

Is het toch niet zo’n lekker weer? Pas de ouderwetse spelletjes eens uit de kast en ga een middagje mens-erger-je-niet of yahtzee spelen. Veel winkelcentra zijn ook geopend op Tweede Paasdag (naast de webshops, waar je natuurlijk 24/7 naar hartenlust kunt shoppen).

Lekker klussen!
Je kunt het ook eens over een andere boeg gooien deze Paasdagen. Zo’n lang paasweekend leent zich uitstekend om eens lekker te gaan klussen in het huis. De voorjaarskriebels kunnen ervoor zorgen dat je eens iets wilt veranderen in of aan je huis. Heel logisch natuurlijk, want jij bent degene die er elke dag leeft! Kleine aanpassingen zoals andere schilderijtjes of een andere kleur verf op de muren kunnen al een groot verschil maken. Je kunt naar aanleiding van het bezoekje aan de meubelboulevard ook besluiten om je hele interieur te vervangen.


Cadeautjes

Sommige mensen geven paascadeautjes. Een klein gebaar zoals een kaartje, bloemen of iets lekkers zoals chocolade. Je kunt het natuurlijk ook gelijk goed aanpakken en een wat groter cadeau geven, zoals een lingeriesetje of elektronica. Doe dit echter alleen als je het zelf wilt, het is zeker geen verplichting om cadeautjes uit de delen met Pasen.

Voorwaarden

Kies de gewenste combinatie en bespaar met originele HP 920XL of 953XL inktcartridges.


Herinnering voor later

Als je zo’n weekend toch speciaal en onvergetelijk maakt, waarom zou je het dan niet vastleggen in een fotoalbum? Heel leuk om later nog eens terug te kijken! Leg alle mooie, leuke en ontroerende momenten vast en maak een online fotoboek bij Albelli.

Met deze tips maak je van Pasen echt een feest. Heb jij zelf nog tips om Pasen onvergetelijk te maken? Deel ze hieronder!

Share with your friends


Submit

Stel een vraag

Je kunt ons hier alles vragen

Meer artikelen