1. Home
 2. Alle Gidsen
 3. Wie, Wat, Wanneer Kerstkaarten Versturen?

Wie, Wat, Wanneer Kerstkaarten Versturen?

Met kerst is het een mooi moment om mensen te laten weten dat je aan ze denkt, ondanks dat je die verre vriendin misschien al een tijdje niet meer gesproken hebt en het contact met een oud studiegenootje wat verwatert is. Een kerstkaart sturen is een leuke manier om iemand te laten weten dat je aan ze denkt. Kerstkaarten versturen hoort er toch een beetje bij. Maar het is niet zomaar wat, want wanneer, naar wie en wat voor kaart wil je vesturen? Je wilt niet te vroeg of te laat zijn, jouw kaart moet er natuurlijk wel uitspringen en je wilt ook nog eens geen vermogen kwijt zijn. Geen probleem, daar hoef jij je deze kerst namelijk totaal niet druk om te maken.

 

Wanneer verstuur je een kerstkaart?

Wanneer je kerstkaarten moet versturen, blijft lastig. Ook al stuur je jaarlijks kaarten, elk jaar vraag je je toch weer af wanneer ook alweer het beste moment is om kerstkaarten te versturen. Net na Sinterklaas lijkt weer zo vroeg, maar voor je het weet is het kerst en ben je dus te laat. Het beste moment om een kerstkaart te versturen is net nadat Sinterklaas het land uit is. Vanaf 6 december kun je dus al kerstkaarten gaan versturen en niemand die er raar van opkijkt als diegene dan een kerstkaart in zijn of haar brievenbus vindt.

 

Wie verstuur je een kerstkaart?

Nu weet je er wel wanneer je een kerstkaart kunt versturen, maar wat nog veel lastiger is: naar wie stuur je allemaal een kerstkaart? Een groot probleem voor veel mensen. Begrijpelijk, je wilt natuurlijk niemand vergeten of buitensluiten. Stuur je alleen mensen die dicht bij jou staan een kaart of ook mensen die je zo af en toe spreekt?

Ten eerste stuur je nooit een kaart teveel. Niemand denkt van oh, gatver die kaart had ik niet gehoeven. Maar het gaat natuurlijk wel erg ver om iedereen die je kent een kaart te sturen. Het blijft toch relatief duur.

Enkele tips over naar wie je een kaart kunt versturen:

 • Familie en vrienden
 • (Verre) Kennissen waar je gesteld op bent.
 • Zakelijke contacten waar je persoonlijk contact mee hebt (gehad)

Het is overigens niet verplicht om een kaart terug te sturen naar mensen die jou altijd een kaart sturen. Het is namelijk geen verplichting! Als je er toch niks bij voelt is het verspilde energie en voel je vooral niet schuldig als je dus geen kerstkaart stuurt.

Iemand per ongeluk vergeten? Geen zorgen, een nieuwjaarskaart kan nog tot ongeveer 10 januari. Dat moet lukken toch?


Wat voor kerstkaart verstuur je?

Je wilt natuurlijk wel dat jouw kerstkaart eruit springt tussen de andere kaarten. Dus hoe verstuur je het meest indrukwekkende kerstkaartje? Bij Greetz worden jaarlijks nieuwe en unieke kerstkaarten ontworpen. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten:

 1. Hou jij van kaarten met figuurtjes, zoals kerstmannetjes of met patronen? Niks is meer kerst dan kaarten met kerstfiguren, kerstballen en -engeltjes.
 2. Hou jij liever van meer chique kaarten? Kies dan voor zwart met goud of zilver. Dit straalt glamour uit.
 3. Ga jij het liefst helemaal over de top tijdens de kerst? Het kan bijna niet feestelijker dan een kaart vol met glitters en franjes, deze kaarten springen hoe dan ook tussenuit.
 4. Wil je juist kleur brengen nu het buiten weer donkerder en kouder is? Kies voor kleurrijke en/of neon kaarten. Dit pimpt ieders huis zeker op.
 5. Breng een kerstboodschap over met leuke tekst- en quotekaarten.
 6. Je kunt ook een bepaald design kiezen, zoals Blond Amsterdam.
 7. Of personaliseer jouw kerstkaart en kies voor een kaart met foto! Dit is toch net iets specialer dan een gewone kerstkaart. Iedereen vindt het leuk om foto’s te kijken.

Ook bij MrKortingscode is het natuurlijk kerst en daarom geven wij al tijdig een kerstcadeautje in de vorm van een korting:

Wie zou jij graag blij willen maken met een Kerstcadeautje? Verzin een originele reactie! De twee leukste reacties mogen namelijk een Kerstcadeautje t.w.v. € 15 uitzoeken bij Greetz. Zet jouw reactie in een comment onder deze blog! 

 

Share with your friends


Submit

Stel een vraag

Je kunt ons hier alles vragen

Meer artikelen