Onze persoonlijke ervaring

Hier bij MrKortingscode houden we van reizen en leren van andere culturen! Daarom hebben we een studiebeurs gecreëerd die mensen ondersteunt bij het waarmaken van hun droom om in het buitenland te gaan studeren. De MrKortingscode’s Studeer in het Buitenland studiebeurs! Graag delen we onze eigen ervaringen over studeren in het buitenland met jou.

Hopelijk inspireren onze verhalen je om je eigen dromen achterna te gaan.

 

Susanne Christensen – Project Manager

Ik kom oorspronkelijk uit Denemarken, maar ik heb in Londen, Berlijn en Amsterdam gewerkt en gestudeerd. Na het afronden van mijn master aan de Universiteit van Amsterdam besloot ik om in Amsterdam te blijven. Ik kon simpelweg geen genoeg krijgen van de levendige sfeer en de prachtige grachten! Meer dan twee jaar later woon ik nog steeds in Nederland, waar ik een baan aangeboden kreeg als Deens country manager bij MrKortingscode.

Ik zou iedereen die er over nadenkt om in het buitenland te gaan studeren, aanraden dit gewoon te doen. Het opdoen van internationale ervaringen kan zeker helpen bij het vervolg van jouw carrière. Maar nog belangrijker, in het buitenland wonen is een leuke manier om over een nieuwe cultuur te leren!

 

Jasper van der Eerden – SEO Marketeer

Tijdens mijn bachelor International Business heb ik een half jaar in Madrid gestudeerd. Ik moet eerlijk zeggen dat dit de beste tijd van mijn studie was. Tijdens mijn uitwisseling semester heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen, waar ik nog steeds goed contact mee heb.

De ervaring om je staande te houden in een onbekend land, ver van huis, zal je leven veranderen. In het begin zullen alle indrukken die je opdoet zeker overweldigend zijn, maar je zal je uiteindelijk staande weten te houden en een geweldige tijd hebben. Je zal kennis maken met geheel verschillende culturen, en het zal je carrièrekansen zeker vergroten. Dus wanneer je de kans aangeboden krijgt, adviseer ik je het zeker te doen.

Jasper

 

Sonderborg autum

Jildau van der Pal – Team Manager Generic

Mijn exchange semester in Sønderborg, Denemarken was een van mijn beste ervaringen tot nu toe. Omdat bijna alle studenten van verschillende universiteiten komen staat iedereen er voor open om nieuwe vrienden te maken. Ik heb nog steeds contact met veel mensen die ik in Sønderborg heb ontmoet. We spreken af en toe met elkaar af in een Europese stad en met twee meiden ben ik goede vrienden geworden.

Naast mijn uitwisselingsperiode in Sønderborg ben ik mentor en introductie begeleider geweest voor buitenlandse studenten die in Groningen kwamen studeren. Hier zag ik dat het begin voor veel studenten erg zwaar kon zijn. Echter heb ik nooit iemand ontmoet die er spijt van heeft gehad. Wonen en studeren in een ander land is een leuke manier om nieuwe culturen en jezelf te leren kennen.

 

Daniela Brandt – Project Manager

In 2014 kreeg ik de kans om in het buitenland te werken. Ik was in die tijd Project Manager bij een Duits ticketingbedrijf, zij waren de officiële aanbieder van de tickets voor de Olympische Winterspelen in Sochi 2014. Vanuit mijn ervaringen tijdens mijn Erasmusjaar in Slovenië wist ik dat studeren en werken in het buitenland je leven kan veranderen. Ik twijfelde dan ook niet om deze kans met beide handen aan te pakken. Gedurende drie maanden was ik Key Client Coordinator, ik hielp het Olympisch Comité om kaarten te verkopen aan hoofdsponsors (zoals McDonald’s) en daarnaast begeleidde ik een aantal IT systemen.

Deze drie maanden waren voor mij zeer indrukwekkend. Deel uitmaken van zo een groot project en samenwerken met een internationaal team is iets dat je maar een keer in je leven mee maakt. Ik heb in deze periode vooral geleerd hoe ik binnen verschillende culturen moet communiceren en het plannen van internationale projecten en evenementen. Wanneer ik de kans zou krijgen om ervaring op te doen in het buitenland zou ik deze kans zeker aangrijpen en het iedereen adviseren.

Daniela Brandt