1. Home
  2. Top 15 Gezonde Lifestyle Blogs 2019

Top 15 Gezonde Lifestyle Blogs 2019

Gezonder gaan leven, beter eten, meer bewegen… Het klinkt best moeilijk! Gelukkig zijn er deze gezonde lifestyle blogs die jou de motivatie en tips geven die je nodig hebt. Laat je inspireren door de persoonlijke verhalen, zie dat je niet de enige bent die het soms moeilijk heeft en op wil geven, geniet van de mooie foto’s, en probeer wat lekkere gezonde recepten uit. Deze blogs zijn stuk voor stuk inspirerend en leuk om te lezen. Neem er snel een kijkje, en beslis welke blog het beste bij jou past.

Fit Girl Code

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Deze blog is vooral gericht op (jonge) vrouwen die fit zijn of willen worden. De Instagram account is uitgegroeid tot deze grote blog en community waar dagelijk veel meiden en vrouwen tips en motivatie vinden. Om gemotiveerd te raken kun je een kijkje nemen op de pagina ‘Transformaties’. Hier zie je hoe verschillende vrouwen een gezonde levensstijl hebben aangenomen om af te vallen en / of sportief en fit te worden. Ook staan er veel recepten op deze blog zodat je nooit hoeft te zeggen dat je niets gezonds kunt maken. Artikelen als ‘Billen van de bank: 4 motivatietips’ zijn erg to-the-point en zorgen ervoor dat je meteen aan de slag wil gaan met je nieuwe levensstijl.

Strong Fit Community

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

De naam zegt het al, het gaat hier om een ware community waar je veel van kunt leren wat betreft gezond en fit leven. Je leest er onder andere artikelen als ‘Hoe kun je het metabolisme versnellen?’ en ‘Cannabis olie voor sporters’. Ook is er informatie te vinden die vooral voor beginners goed van pas kan komen, zoals ‘Beste Fitnessbal’ en ‘Beste Enkelgewichten’. Als je op zoek bent naar nieuwe workouts en oefeningen moet je naar het menu ‘oefeningen’ gaan. Hier lees je over de Box Jump, Muscle-Up, schouder oefeningen en nog veel meer. Kortom, deze blog is een complete gids voor zowel de beginnende als de wat meer ervaren sporter.

Her Health

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Gezondheid is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. En deze blog legt daar een grote focus op. Je leest er bijvoorbeeld een mooi artikel van Josine Mooij over een burn-out, waar iedereen wat van kan leren. Ook lees je er over persoonlijke groei, over vriendschappen, seks, emoties, hoe sterk je kunt zijn en nog veel meer. Dit is dus echt een inspirerende blog voor alle vrouwen, hoe je ook in het leven staat. Ook wanneer je vriendin een moeilijke periode heeft kun je op deze blog veel leren over wat je wel en niet tegen haar zou kunnen zeggen. Het is dus zeker het lezen waard.

Boost Your Health

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Deze vrolijke blog staat vol gezonde lifestyle informatie, van recepten tot mode en leuke events. Isabelle en Melinda delen op hun blog hun persoonlijke verhalen. Je raakt al snel geïnspireerd door deze sportieve en vrolijke ondernemende 30’ers. Veel vrouwen zullen zich in hun verhaal herkennen, wat je natuurlijk bewijst dat iedereen het roer om kan gooien! Probeer een paar lekkere recepten uit, zoals het “Broodje met homemade vegan ‘creamcheese’” of de “Heerlijke kersencake met stevia”. Ook lees je er dat de rugzak weer helemaal in de mode is, en hoe je deze zo modieus mogelijk kunt dragen. Kortom, een complete en inspirerende blog.

Gym Junkies

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Ook deze blog heeft zo’n naam die alles zegt. Verslaafd aan de sportschool maar ook aan een gezonde levensstijl, op een goede manier. Een gezonde verslaving waardoor je je fit en vol energie zult voelen, en extra veel zal genieten van het leven, daar gaat het over op deze blog. Vooral de ‘Gymjunkie van de week’ artikelen zijn erg inspirerend. Je leest er de persoonlijke verhalen van vrouwen en mannen die hun leven op een positieve manier hebben veranderd. Ook de ‘eetdagboekje’ artikelen zijn interessant. Je krijgt zo een goed idee van wat je zowel op een dag kunt eten. Natuurlijk moet je dit aanpassen aan je eigen levensstijl en lichaam. Naast inspirerende artikelen staat de blog uiteraard ook vol met recepten en tips voor de sportschool. Een handige blog voor zowel mannen als vrouwen die verslaafd zijn (of willen worden) aan de sportschool.

Fit Food Health

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Op deze leuke en positieve blog lees je alles over een gezonde levensstijl. Niet alleen de voordelen, maar ook de struggles worden onder de loep genomen. Want laten we eerlijk zijn, het is niet altijd makkelijk om een andere levensstijl dan je vrienden of familie te hebben. Met de artikelen op deze blog krijg je echter genoeg tips en motivatie om op de moeilijke momenten door te zetten. Lees er bijvoorbeeld of koffie bij je gezonde manier van leven past, hoe je omgaat met sociale evenementen zoals etentjes en feestjes, en hoe je meer energie krijgt. Uiteraard kun je hier ook heerlijke recepten vinden die zeker bij een nieuwe lifestyle passen!

Hard Loop

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Hardlopen is waarschijnlijk één van de meest populaire manieren van bewegen. Je kunt het bijna overal doen, je hebt niet veel spullen nodig, en dat dure abonnement van de sportschool kun je opzeggen. Op deze website lees je, zoals de naam al doet vermoeden, alles over deze geweldige sport. Of je nu beginner of ervaren hardloper bent, je hebt zeker wat aan de tips en informatie op deze site. Vooral de tips voor de juiste hardloopsokken, warming up oefeningen en burpees zijn zeer interessant. Maar vergeet niet een kijkje te nemen bij de hardloopschema’s, en zie welke het beste bij jouw niveau en doel past. Als je wilt beginnen met hardlopen, of beter wil worden, dat raden we je aan om deze site eens goed te bekijken.

Buiten-Yoga

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Yoga is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook zeker voor je mentale gezondheid. Tijdens de oefeningen kun je alles om je heen vergeten, en concentreer je je alleen op het positieve in het leven. Om nog meer te genieten, kun je yoga buiten beoefenen. Vooral parken zijn populaire plaatsen! Op deze blog lees je over park yoga hotspots in Noord-Holland, buiten yoga hotspots in Zeeland (op het strand!), en zelfs eiland yogalessen. Waar je ook woont, of waar je ook op vakantie gaat in Nederland, je zult dus altijd wel een plaats vinden om buiten yoga te beoefenen.

Mind Your Feed

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Wanneer je een gezonde maaltijd op tafel zet, doe je dat niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid. Want ja, van lekker en gezond eten wordt je gelukkig! Omdat wij ook weten dat het soms moeilijk is om te bedenken wat je gaat eten, raden we je deze blog aan. Je vindt hier heerlijke gezonde recepten waar je niet alleen een volle maag van krijgt, maar ook een glimlach. Ook de weekmenu’s zijn erg handig voor degenen die graag alles plannen, of die niet zo veel tijd hebben. Neem dus ook zeker een kijkje in deze sectie van de blog. Naast recepten staan er ook wat persoonlijke verhalen op de blog, en zelfs leuke vakantietips!

Healthy blog

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Michelle deelt haar visie op gezonde gewoontes met haar lezers via deze inspirerende blog. Je leest er over “‘Schoon eten’, wat veel mensen fout doen” en bijvoorbeeld ‘Gezond fitness voedsel: Welke voeding is effectief voor spieropbouw?’. Daarnaast is er ook een interessant artikel over gezond blijven met de feestdagen. Want zeg nou eerlijk, dat is voor bijna iedereen een jaarlijkse struggle! Er komen regelmatig nieuwe artikelen bij op de blog, dus kom zeker terug om nieuwe tips te lezen. Misschien zul je hier wel je nieuwe favoriete recept vinden, of iets nieuws leren over een bepaald dieet of je algemene gezondheid.

Laura Brijde

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Laura vindt hardlopen geweldig, en ziet er dan ook echt fit uit. Ze schrijft regelmatig over haar persoonlijke leven, en geeft tips om gezonder te eten, bewegen en leven. Het is, wanneer je de blog leest, duidelijk dat ze ook wel een wijntje lust, en dat dat gerust bij een gezonde lifestyle past. Alles draait om de juiste balans vinden. Ze schrijft vrolijke en handige artikelen over bijvoorbeeld ‘Wat gebeurt er als je een halve marathon zonder enige voorbereiding rent?’, en ‘Wat eet je voor, tijdens en na het hardlopen’?. Dit zijn leuke teksten voor hardloop fans natuurlijk. Maar ook voor niet-hardlopers is er genoeg te vinden op de blog. Zo deelt ze haar recept voor een heerlijke (en gezonde) bananencake, een eetdagboek en nog veel meer.

Fit Addict

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Louella deelt naast haar fulltime baan haar passie voor gezond en fit leven met haar lezers via haar blog. Omdat ze zelf heel veel is afgevallen, weet ze nu precies hoe ze mensen moet motiveren om ook hun doel te bereiken. Ze is dus een echte ervaringsdeskundige. Je leest van alles over krachttraining, honger hebben, ingrediënten in supermarktproducten en nog veel meer. Of je nu begint aan je avontuur, of gewoon wat extra motivatie of tips nodig hebt, Louella helpt je graag met haar leuke en handige artikelen. Vergeet niet om een kijkje te nemen onder het kopje ‘Mindset’. Deze tips zullen je zeker helpen op de moeilijke momenten!

Eat Run Love

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Jessica is dol op sporten, en dat zie je meteen op haar blog. Ook tijdens haar zwangerschap blijft ze veel bewegen, maar dan natuurlijk net even anders. Haar blog is gericht aan iedereen die van sporten houdt, of wil beginnen met gezonder leven. Ook zwangere vrouwen kunnen veel leren van de vele artikelen die ze schrijft tijdens haar zwangerschap. Ze heeft het over eten, sporten tijdens de zwangerschap en nog veel meer. Naast voeding en sport behandelt ze ook onderwerpen als goede nachtrust en reizen. Met deze combinatie werk je dus niet alleen aan je lichamelijke maar ook je mentale gezondheid.