1. Home
  2. Top Tuin Blogs

Top Tuin Blogs

In de tuin werken geeft veel mensen rust en voldoening. Maar soms is het juist een bron van frustratie omdat je niet weet hoe je voor bepaalde planten moet zorgen, hoe je van je onkruid afkomt, hoe je je tuin mooi in kunt richten of hoe je je tuin winterklaar maakt. Om je daarmee te helpen zijn er gelukkig veel tuin fans die vol passie hun kennis delen via hun eigen blog. Op de blogs in deze lijst vind je niet alleen veel informatie, maar ook genoeg inspiratie om volle goede moed met je tuin aan de slag te gaan.

Beter Groen

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★
Social Media ★★★★★

Beter Groen is een hoveniersbedrijf in de buurt van Tilburg die elk jaar weer veel grote en kleine projecten voltooien. Op hun website vind je erg veel prachtige foto’s van al hun projecten. Zo kun je dus op je gemak inspiratie op doen, en beslissen wat je wel of niet leuk zou vinden in je eigen tuin. Natuurlijk kun je ook contact met ze opnemen voor een offerte of gesprek. Dit is een handige site om eens rond te kijken en de eerste ideeën op een rijtje te zetten. Je kunt namelijk ook zoeken op maat van tuin, van klein tot groot. Zo zie je meteen wat bij jouw eigen tuin zou passen qua indeling en planten.

De Perfecte Tuin

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

Dit is een hele handige website voor mensen die niet zo veel ervaring hebben met tuinieren, of juist hun kennis willen uitbreiden. Je vindt er artikelen vol handige informatie en tips zoals: ‘Tips voor het aanleggen van een onderhoudsarme tuin’, of ‘Geschikte planten voor op het terras’, en ‘Fruit uit eigen tuin’. Elk seizoen komen er handige artikelen online zodat je weet wat je dan kunt doen, zoals nieuwe bloemen planten, fruit planten neerzetten of je tuin winterklaar maken bijvoorbeeld. Lees vooral ook de artikelen over de moestuin. Met deze informatie kun je meteen aan de slag om je eigen groenten te kweken! Lees bijvoorbeeld ‘Je eigen moestuin beginnen’, en ‘Onkruid bestrijden’.

Jan Wild eeen Tuin

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★
Social Media ★★★★★

Deze website gaat over een natuurlijk tuin van 8000 m2 in het Oldambt (Oost-Groningen). Je kunt via de blog op de hoogte blijven van de mooie tuin en de veranderingen die er plaatsvinden. Zo zijn er in de herfst mooie foto’s van rood gekleurde bladeren te vinden, maar ook van eikels, walnoten, kastanjes en zelfs dennenappels. Uiteraard worden ook de prachtige insecten en egeltjes foto’s niet vergeten. Naast mooie foto’s is er ook aardig wat informatie te vinden, en verhalen die fijn lezen. We raden een bezoek aan deze mooie blog zeker aan voor degenen die wat inspiratie op willen doen voor een grote natuurlijke tuin, of die het gewoon leuk vinden om al deze foto’s en informatie te bekijken.

Wilma's Tuin

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

Op deze blog vind je vooral veel foto’s, maar ook wat handige informatie over tuinieren. Regelmatig komt er een nieuwe update over complex ‘t Zand. Dit is een leuke volkstuin waar Wilma regelmatig hard aan het werk is. Ze heeft nu 270 m2, waar ze volop van geniet. Door de jaren heen heeft ze veel geleerd, en deze informatie deelt ze nu graag met haar lezers via haar blog. Als je inspiratie op wil doen, nieuwe dingen wil leren of gewoon een gezellige blog wil lezen, is deze site zeker een bezoek waard. Wilma maakt trouwens zelf de prachtige foto’s die ze online zet! Alleen daarom kunnen we je al aanraden om eens een kijkje te nemen op haar blog.

Priona Gardens

Originaliteit ★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Op deze blog lees je de ‘ins and outs’ van de Priona Tuinen. De artikelen zijn op een fijne manier geschreven waardoor het heerlijk is om hier regelmatig wat te lezen. Er worden ook wel eens evenementen georganiseerd, zoals eerder dit jaar een dagcursus ‘Kunst in de Tuin’ en een super gezellig Tuindiner. Daarom moet je de site goed in de gaten houden, zo weet je zeker dat je niets mist. Dus, als je op de hoogte wil blijven van alles wat betreft de Priona Tuinen, of gewoon wil genieten van de mooie foto’s, moet je zeker eens deze blog bezoeken.

Tijd voor je Tuin

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

De doel van deze website is mensen te inspireren en zin te geven om in de tuin aan de slag te gaan. Er wordt enorm veel informatie gedeeld over planten, bomen en dieren die je in je tuin kunt plaatsen of tegenkomen. Je vind hier volop tips en informatie waarmee je meteen aan de slag kunt. Uiteraard wordt er ook veel over de seizoenen gesproken, want wat basiskennis over dat onderwerp is heel belangrijk als je voor een mooie tuin wil zorgen. Neem eens kijkje bij handige artikelen zoals ‘Bladluis bestrijden’, ‘5 tips voor een kraakheldere vijver’, en ‘De Buxusmot, wat is het en hoe bestrijd je hem?’. Je kunt in de artikelen die al online staan natuurlijk super veel informatie vinden, maar er wordt ook regelmatig iets nieuws geplaatst. Kom dus af en toe opnieuw wat lezen.

Tuinplek

Originaliteit ★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Voor leuke tuin inspiratie en handige tips neem je een kijkje op tuinplek.nl. Hier lees je bijvoorbeeld over ‘Geld lenen voor een nieuwe tuin’, ‘Hier moet je aan denken bij de aankoop van een zonnescherm’, ‘Een natuurlijke tuin? Zaai wilde bloemen’, en ‘Maak uw tuin winterklaar!’. Alle onderwerpen die met je tuin te maken hebben worden hier uitgebreid behandeld. Planten, moestuin, het onderhoud van je tuin, het winterklaar maken, veranda’s, tuinhuizen en DIY projecten. Voor elk seizoen zijn er wel handige tips te vinden en leuke ideeën. Kom dus regelmatig terug om te zien of er weer nieuwe leuke dingen zijn gedeeld.

Wonen & Trends

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

Deze blog gaat over alles dat met leuk wonen te maken heeft, en een tuin hoort daar natuurlijk bij. Een groot deel van de site gaan over interieur, maar er is ook een hele tuin categorie. Hier vind je niet alleen handige tips, maar ook leuke inspiratie zoals ‘De mooiste palletkussens’. Voor elk seizoen is er handige informatie te vinden, zo lees je onder andere ‘Geniet jij deze zomer van je eigen tuin?’, ‘Tips voor het maken van een tuinontwerp’, ‘Mollen bestrijden met carbid, hoe pak je dat aan?’, en ‘Trampoline ingraven? Zo pak je dat aan!’. De artikelen zijn goed geschreven en daardoor erg leerzaam en inspirerend. Zo kun je meteen aan de slag met je nieuwe of huidige tuin!

De Keukentuin

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

Deze blog gaat over een prachtige kwekerij / moestuin van een gezellig gezin. Marcel en Jeanette hebben een echte passie voor verse ingrediënten en willen dit graag aan hun kinderen en de andere buurtbewoners meegeven. Zo verkopen ze ook hun zelf geteelde producten aan mensen uit de buurt, zodat ook zij kunnen genieten van de echte smaken van verse producten. Op deze blog lees je alles over hun ervaringen, hun kwekerij en hun manier van leven. Ook is het mogelijk om de kwekerij te bezoeken. Alle informatie hierover is te vinden op de site. Het leuke is dat er ook heerlijke recepten online staan zodat je meteen aan de slag kunt met de vers gekochte ingrediënten!

Wonen & Inrichting

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

Op deze site gaat het, zoals de naam al duidelijk maakt, over wonen en inrichting. Maar natuurlijk hoort niet alleen je interieur bij deze categorie. Ook je tuin is een belangrijk deel van je woning, en heeft daarom zeker zijn plaats op deze site. Je kunt hier veel ideeën en inspiratie vinden. Zo lees je er bijvoorbeeld ‘Hoe creëer je schaduw in de tuin op een stijlvolle manier?’, ‘Welke barbecue is geschikt voor mijn tuin?’, ‘Relaxen in de tuin, met comfortabele tuinkussens’ en nog veel meer. Je zult na het lezen van deze blog meteen zin hebben om naar het tuincentrum te gaan om je tuin opnieuw in te richten.

Anneke's Tuintje

Originaliteit ★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Deze website gaat over een tuindersbedrijf waar mensen met een echte passie voor tuinen en planten werken. Ze zorgen niet alleen voor nieuwe tuinen, maar kunnen ook het onderhoud van je tuin regelen, of bijvoorbeeld bij speciale evenementen helpen door bloemstukken te maken. Je kunt alle nodige informatie op de website vinden. Hiernaast worden er ook wat handige tips en informatieve artikelen gedeeld, bijvoorbeeld ‘Is kunstgras huisdiervriendelijk?’, ‘Wat zijn moderne ideeën voor mijn tuinhek?’, “3 Tuinideeën voor een landelijke tuin’ en nog veel meer. Kijk ook eens naar de artikelen in het archief, zoals ‘5 aandachtspunten bij het leggen van tuintegels’, of ‘4 tips voor een onderhoudsvrije tuin’.

Daily Greenspiration

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een geweldige blog voor inspiratie. Je leest er veel over de natuur, maar niet alleen de natuur in je achtertuin. Lees bijvoorbeeld de blog ‘Wandelen op grandioos Gran Canaria’, maar ook ‘Zo jaag je met narcissen de winter weg’, en ‘Nieuwe recepten voor mijn kloeke stoofpeertjes’. Je ziet het, het is een blog vol variatie waar je veel van kunt leren. Reizen, producten uit eigen tuin, recepten, tuininspiratie… Je kunt het hier allemaal vinden. Door de fijne schrijfstijl is het ook nog eens heerlijk lezen, echt zo’n blog waar je uren op rond kunt dwalen.

Huisje Boompje Blog

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★

Op deze blog wordt met veel passie en liefde leuke informatie en gezellige artikelen gedeeld. Zo lees je er in de tuin categorie handige tips en dingen die je misschien nog niet wist. Aanraders zijn onder andere: ‘Haagplanten in de tuin: privacy en praktisch’, ‘sfeer in je tuin’, ‘Welke betontegels kies ik voor mijn terras’, en ‘Vier uitstekende functies voor een tuinhuisje’. Er is genoeg inspiratie te vinden om aan de slag te gaan met het aanleggen van je tuin, of met het aanpassen hiervan. Het is een zeer complete blog waar regelmatig nieuwe content op komt, kom dus regelmatig even terug om nieuwe artikelen te lezen.

Marieke Nolsen

Originaliteit ★★★★
Ontwerp ★★★★★
Social Media ★★★★★

Dit is een geweldige site voor degenen die van mooie bloemen houden. Het staat er vol mooie foto’s waardoor je veel inspiratie op kunt doen. Zo zie je er onder andere mooie pluimhortensia’s die erg decoratief staan wanneer je ze gedroogd in een vaas zet. De mooie bloemstukken die op de foto’s worden gezet geven je vast en zeker genoeg inspiratie om zelf ook wat dingen uit je tuin te gaan plukken. Zo haal je je eigen tuin naar binnen voor een chique en cozy sfeer met je eigen bloemen. Elk seizoen staan er uiteraard andere bloemen en planten online, en ook regelmatig leuke verhalen. Kom dus regelmatig opnieuw een kijkje nemen voor nieuwe inspiratie.

de Luie Tuinman

Originaliteit ★★★★★
Ontwerp ★★★★
Social Media ★★★★★

De Luie Tuinman is een tuin, maar ook een kwekerij en tuincafé. Voor een bezoek aan de tuin betaal je een paar euro. Het tuincafé en de kwekerij kun je gratis bezoeken. Je kunt hier genieten van mooie planten en bloemen die gedurende het jaar natuurlijk groeien en van kleur veranderen. Zo is het leuk om regelmatig terug te komen om nieuwe dingen te zien en te ontdekken. Ook met kinderen is dit een leuk uitje. Bij de kwekerij kun je mooie planten kopen. Je kunt hier ook veel advies krijgen van echte tuinliefhebbers. Op de website kun je onder andere genieten van mooie foto’s en inspiratie.