Nachos-dfs: Nachos en het Gedistributeerde Bestandssysteem Project

original page:http://www3.cs.stonybrook.edu/~stoller/nachos-dfs.html

 

Vertalingen van deze pagina:

 

Tsjechische vertaling door Adrijana Savicevic
Duitse vertaling, met dank aan Alexey Gnatuk; eerdere Duitse vertaling verzorgd door Gameperiod.com
Hongaarse vertaling, met dank aan Szabolcs Csintalan
Indonesische vertaling door Jordan Silaen, met dank aan ChameleonJohn.com
Ierse vertaling, met dank aan Travel-Ticker.com
Macedonische vertaling door Jimmy Anastasovski, met dank aan EquipMyFinance
Poolse vertaling, met dank aan Olga Babenko
Portugese vertaling door Artur Weber Roemeens vertaling, met dank aan azoft
Slowaakse vertaling gemaakt door Sciologness Team
Russische vertaling door Sandi Wolfe
Spaanse vertaling verzorgd door emfurn.ca

 

Overzicht

 

Nachos-dfs is gebaseerd op Tom Andersons nachos-3.4. Met nachos kunnen studenten een besturingssysteem schrijven in C/C++. De gebruikersprogramma’s lopen nu op een gestimuleerde MIPS R2000; ze worden in C geschreven en samengesteld voor de MIPS. Het voornaamste kenmerk van nachos-dfs (vergeleken tot nachos-3.4) is een nieuw project, het Distributed File System (DFS) project, welke als een alternatief wordt aangeboden (of als toevoeging) tot het File System en Netwerk projecten die komen met nachos-3.4.

 

Vergeleken met het nachos File System project benadrukt het DFS project de programmeurservaring op verschillende onderdelen (voornamelijk caching en bericht gebaseerde proces synchronisatie, in plaats van directory data structuren), welke ik meer voordelig vind voor studenten. Ik vind het nachos Netwerk project onbevredigend, omdat het geen gebruikersprogramma’s op de gesimuleerde machines betreft, waardoor het niet voortbouwt op het het werk dat studenten aan eerdere projecten deden.

 

Studenten implementeren een DFS waarin elk nacho proces zowel een client als een server is. De nachos verwerken communicatie door middel van het nachos Post Kantoor (gebouwd op aansluitingen). Naast het ondersteunen van algemene bestand operaties op afgelegen bestanden, implementeren studenten een client caching van recent gebruikte blokken van afgelegen bestanden, met een op een timer gebaseerd ongeldigverklaringsmechanisme om er zeker van te zijn dat de gecachte data niet te oud is.